Sven Erik Bucht - by Vi-skogen

I morgon, onsdag den 13 april bjuder landsbygdsminister Sven-Erik Bucht in till speed-dejting för aktörer inom skogsnäringen. Genom snabba möten kommer landsbygdsministern att få värdefulla inspel som är viktiga för det fortsatta arbetet med att ta fram ett nationellt skogsprogram.

I arbetet med det nationella skogsprogrammet genomförs en rad aktiviteter och dialogmöten. Under hösten 2015 genomförde landsbygdsminister Sven-Erik Bucht regionala dialogmöten med aktörer och intressenter inom skogsnäringen samtidigt pågår arbetet inom det nationella rådet och fyra arbetsgrupperna inom ramen för programmet.

Nu i morgon, onsdag den 13 april, har landsbygdsministern bjudit in ett antal aktörer till Näringsdepartentet på speed-dejting för att få ytterligare kunskap och visioner från ett landstäckande regionalt perspektiv. Ytterligaren en speed-dejting dag kommer att genomföras den 19 maj.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Sven-Erik Bucht

Sven-Erik Bucht, född 28 december 1954 i Karl Gustavs församling, Norrbottens län, är en svensk politiker (socialdemokrat) som är Sveriges landsbygdsminister sedan 2014. Han är ledamot av Sveriges riksdag sedan 2010. Innan Bucht blev heltidsanställd politiker arbetade han som dansbandsmusiker, lantarbetare och försäljare.

Han var kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Haparanda kommun 2003–2010 och utsågs 2007 till årets svensk av nyhetsmagasinet Fokus. Bucht var den person som lyckades övertala Ikea-grundaren Ingvar Kamprad att etablera ett nytt Ikea-varuhus i Haparanda. Därmed har Haparanda vänt från att tidigare varit en uträknad utflyttningsbygd till att 2006 vara tillväxtkommun nummer ett i hela landet, enligt tidningen Affärsvärldens mätning.

I 2010 års allmänna val valdes Bucht genom att erhålla 17 674 personvalsröster, till riksdagsledamot för Norrbottens läns valkrets. Den 3 oktober 2014 utsågs han till Sveriges landsbygdsminister i Regeringen Löfvén.

Bild: Vi-skogen

Facebooktwitter
Facebooktwittermail