Zizu Zeritu Brhane

Tysk polis har gripit en man i Frankfurt i Tyskland – Mannen, som hade en relation med kvinnan, ska själv ha tagit kontakt med polisen enligt Lars-Ivar Johansson. Han begärs nu häktad för det misstänkta mordet på en kvinna som hittades död i en bostad Kiruna på tisdagen. Det rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. På torsdagseftermiddagen (28/7) häktades mannen i sin utevaro. Kammaråklagare Anna Bergström begärde häktning eftersom det finns en flyktfara och att mannen på fri fot kan försvåra utredningen.

– Vi är säkra på att det är ett brott det är frågan om, men det är för tidigt att säga vilken rubricering. Vi avvaktar också resultat av rättsmedicinska undersökningen, säger polisens förundersökningsledare Lars-Ivar Johansson. Under fredagen (29/7) kom den preliminära obduktionsrapporten från rättsmedicin i Umeå.

Zizu Zeritu Brhane

Den misstänkte och gripne kommer från Khartoum, huvudstad i Sudan, och uppges heta Zizu Zeritu Brhane. I början av nästa vecka kommer tyska domstolen att ta ställning till om mannen ska utlämnas till Sverige.

– Det är rimligt att den misstänkte är här i slutet av nästa vecka, säger Kammaråklagare Anna Bergström.

Facebooktwitter
Facebooktwittermail